PREHRANSKI COACHING

KAJ JE TO PREHRANSKI COACHING?
Prehranski coaching ni enako prehransko svetovanje

Prehransko svetovanje pomeni, da dobiš nek predpisan jedilnik in navodila ter nasvete, kako se tega jedilnika držati.

Torej, dobiš jedilnik, ki vsebuje različen obroke za neko določeno obdobje, reciva 60 dni. Nekaj časa si zmožen/zmožna slediti navodilom, vse ti gre super, mogoče si celo izgubil/a kakšen kilogram ali dva, mogoče celo 10… AMPAK!

Kaj pa, ko v napoto pride življenje? Kako dolgo si pripravljen/a jesti hrano, ki ti jo narekuje en kos papirja?  Bo to en mesec, dva, mogoče pol leta? Kaj pa 20 let?

Najverjetneje v jedilniku niso vključene tvoje najljubše slaščice ali pa mogoče tvoj najljubši burger… Predvidevam da tvoj jedilnik tudi ne zajame v zakup vse rojstnodnevne zabave, piknike ali poslovna kosila in večerje…

Velika razlika je, če smo odvisni od neke predpisane hrane, ki nam po vsej verjetnosti ni všeč, ali pa če v hrani dejansko UŽIVAMO!

DIETE IMAJO ROK TRAJANJA!

V trenutku, ko izločimo določeno hrano iz svoje prehrane, dieti postavimo rok trajanja.

KAKO TOREJ POTEKA PREHRANSKI COACHING?

Tako kot na začetku vsake stvari, se morava najprej spoznati. Cilj prehranskega coachinga je, da uravnoteženo hrano prilagodiva tebi in tvojemu življenskemu slogu in ne obratno. To pomeni, da moram vedeti, kako poteka tvoje življenje, s čim se ukvarjaš, kam hodiš v službo/šolo/faks itd. Vse to bo vplivalo na izbiro hrane.

Tvoje delo se nato prične s pisanjem dnevnika. Pa ne kateregakoli dnevnika ampak PREHRANSKEGA DNEVNIKA. Kako to zgleda? Enostavno si na list papirja, v beležjo ali na telefon (kar ti bolj odgovarja) zapisuješ, kaj poješ in spiješ čez dan. To mi bo dalo dovolj podatkov, da razberem tvoj vzorec prehranjevanja in kako ti lahko nato pomagam.

w

Na podlagi prehranskega dnevnika ti bom lahko z določenimi triki in nasveti pomagal, da svojo prehrano obrneš sebi v prid. Zato je ključni del prehranskega coachinga POROČANJE in važno je tudi, da je to poročanje ISKRENO. Ne bom ti mogel pomagati, če mi ne boš v svojem dnevniku omenil/a, da si zjutraj pri kavici pojedel/pojedla še dva krofa!

Seveda ti pripada tudi E-PRIROČNIK, ki je prilagojen samo tebi. V njem boš našel/našla vse kar moraš vedeti o osnovah uravnoteženega prehranjevanja, nekaj slastnih receptov ter trike in nasvete, ki ti bodo pomagali na tvoji poti do željenij prehranskih navad.

Moja podpora ti bo na voljo ves čas najinega sodelovanja. Ko se ne bova videla v živo ali preko viedoklicev, bova komunicirala preko sporočil na telefonu iv aplikaciji WhatsApp. KONSTANTNO!

Samo tako bova lahko poskrbela, da boš na dolgi rok vzpostavil/a način prehranjevanja, katerega ti ne bo potrebno več spreminjati in v katerem boš uživla/a.

KAJ PA CENA?

Na tej točki imaš praktično samo 2 možnosti:

1. možnost:

Nehaš vse to brati, enostavno ničesar ne spremeniš in se vrneš na stara pota, saj ti je tam udobno. 

P. S.: Rezultatov še vedno NE BO!

2. možnost:

V tem trenutku investiraš v prehranski coaching, s katerim ti garantiram, da boš spremenil/a svoj pogled na prehrano in jo obrnil/a sebi v prid. Na koncu je še ena OGROMNA PREDNOST – vse to znanje in veščine bodo ostale do konca življenja s tabo in nikoli več ti ne bo treba posegati po dietah!

Moja vsakodnevna podpora

Vodenje in motivacija

E – knjigice z vsemi navodili

Personalizirana prehranska strategija

Spremljanje in beleženje napredka

€ / mesec

P. S.: Hvala, ker si z mano ostal/a do konca te strani. Verjamem, da tako težka odločitev zahteva svoj čas za razmislek.

Naj te povabim, da če imaš kakršno koli vprašanje glede zgoraj napisanega ali pa na sploh, ali je to nekaj zate ali ne, da me POKLIČEŠ – kontakt ti bom pustil spodaj.

Odgovoril ti bom na vsa vprašanja, v skrajnem primeru imava samo en lep pogovor. Za izgubit nimaš nič!

MOJ BLOG

KAKO SE IZOGNITI NAPADOM LAKOTE?

Po navadi se začne takole: Jooooj! Ta vikend je bilo pa preveč. Res je bilo preveč vsega, tako sem se najedel cukra, da sem komaj dihal. Kaj mi je bilo tega treba, sedaj imam pa slabo vest! Luka, pomagaj!!!… to pride po navadi še na koncu 🙂 Takim situacijam se ni...

KRUTA RESNICA…

Ste bili kdaj postavljeni v situacijo, ko vam je nekdo »pridigal«, kaj vse delate narobe, kje ste ga polomili, kaj morate narediti bolje... Predvidevam, da ni bilo prijetno poslušati vseh tisti besed. Najverjetneje so tudi vse te besede šle skozi eno uho noter in...

7 TRIKOV, KAKO SE NABILDATI, KO NIMAŠ ČASA

Vem, da ste zaposleni, zato pojdimo naravnost k bistvu: mišice lahko zgradite tudi, ko vam za to primanjkuje časa, vendar boste morali trdo delati in se osredotočiti na bistvo. Skupaj bomo pogledali, kako kar najbolje izkoristiti vsako prosto minuto za izgradnjo...

MANJ mastno ali POLNO mastno – kaj hudiča je razlika?

Kar spomni se, kolikokrat si že slišal, da so živila »brez maščob«, z »manj maščobami« in »dietna«, prvi korak k zdravju in izgubi teže. Po drugi strani pa je ketogena dieta z visoko vsebnostjo maščob in zelo nizko vsebnostjo ali celo čisto brez ogljikovih hidratov...